Privéchef in Nijmegen – Chef aan huis voor heel Nederland
Mijn naam is Dante Montaño en ik ben geboren in Peru. Oorspronkelijk ben ik opgeleid als ingenieur in de voedingsindustrie – een vakgebied waarvoor ik nog steeds veel interesse en respect heb. Maar in 2020 besloot ik een andere passie te volgen: koken.
Ik verhuisde naar Barcelona om Gastronomie te studeren aan het Culinary Institute of Barcelona. Tijdens mijn opleiding werkte ik in hoog aangeschreven keukens zoals Bardeni (Bib Gourmand), Suculent (waar ik samenwerkte met Toni Romero, een van de 100 beste chefs ter wereld) en Cal Enric (1 Michelinster), waar ik chef de partie was. Plekken waar gevoel, techniek en respect voor het product centraal stonden.
In 2022 verhuisde ik naar Nederland. Ik werkte in verschillende keukens, waaronder Bistrobar Berlin (Bib Gourmand, Nijmegen), een lokaal gerenommeerd restaurant. Hoewel het een overgangsperiode was, hielp het me om te landen en het Nederlandse culinaire landschap te leren kennen. Sindsdien volg ik mijn eigen pad als privéchef, waar ik mijn visie vrij, creatief en persoonlijk kan uitdrukken.
Wat ik doe – Doordacht koken, met gevoel en op maat gemaakt
Ik werk als privéchef voor intieme diners, bedrijfsevenementen, pop-ups, gastronomische pairings, enzovoort. Elke ervaring is uniek en wordt op maat ontworpen – afgestemd op de gelegenheid, de setting en vooral op de mensen.
Mijn keuken is geworteld in techniek, maar wordt ook gevoed door nieuwsgierigheid, intuïtie en respect voor het product. Ik haal inspiratie uit de veelzijdigheid en het potentieel van ingrediënten om iets te creëren dat niet alleen geproefd wordt.
Ik zoek naar balans, diepgang en contrast. Ik geloof in smaken die vragen oproepen en in een sfeer die alles op zijn plek laat vallen. Voor mij is koken en eten een daad van aandacht.